VAN REPARATIES TOT LEKKAGES

EEN ERKEND DAKDEKKERSBEDRIJF

ALTIJD BEREIKBAAR VOOR NOODGEVALLEN

SNEL TER PLAATSE IN ZWOLLE EN OMGEVING

Veelgestelde vragen

Hier leest u alle veelgestelde vragen van onze klanten. Op deze manier proberen wij u spoedig te helpen bij het beantwoorden van uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ons bellen naar 038-7820544.

U kunt bij ons terecht voor onder andere dakreparaties, dakisolaties, daklekkages en dakbedekking.

Wij zijn actief in omgeving Zwolle.

U kunt gemakkelijk een afspraak maken, door ons te bellen naar 038-7820544.

Eerst is het belangrijk om erachter te komen waar het lek zich bevindt. Hier gaat vaak de meeste tijd in zitten en u kunt dit laten doen door een dakdekker. Een klein gat kunt u tijdelijk dichten met vloeibare dakbedekking. Zo voorkomt u schade. Afhankelijk van de oorzaak van het lek kunt u zelf actie ondernemen, maar u kunt ook altijd een dakdekker inschakelen.

Het is heel normaal als er af en toe wat water op het dak blijft liggen. In principe zijn alle daken zo gebouwd dat het water weg kan lopen, maar deze helling is vaak subtiel. Daarom kunnen er kleine plassen ontstaan, deze gaan vanzelf weer weg. De kleine plassen vormen dan ook geen probleem. Grote en diepe plassen zijn echter onwenselijk. Deze plassen kunnen zwaar wegen op de constructie. U kunt de afvoer controleren en kijken of er een lekkage is. Bij problemen kunt u contact opnemen met Van den Bogaert Dakdekkers.

Het verschilt per soort dakbedekking hoe lang deze mee gaat. Een bitumendakbedekking gaat bijvoorbeeld 30 jaar mee, een dakbedekking van pvc gaat 25 jaar mee en groene daken gaan vaak wel 50 jaar mee. Verder is het belangrijk om regelmatig uw dak te controleren. Platte daken zijn sneller aan vervanging toe dan schuine daken. Een lekkage hoeft nog geen aanleiding te zijn tot het vervangen van de dakbedekking, maar bij meerdere lekkages rond dezelfde plek is vervanging wel aan te raden.

Het is belangrijk om eerst foto’s te verzamelen van de schade, zodat u deze kunt laten zien aan de verzekering. Soms kunt u zelf de schade repareren, maar de verzekeraar heeft vaak voorkeur voor een reparatie door een professionele dakdekker. Het enige dat u dus hoeft te doen is alles regelen met de verzekering en een dakdekker laten komen. Wel is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, anders vergroot u de kans op nog meer schade.

Ten eerste is het heel belangrijk om na te gaan welke dakbedekking het beste bij uw dak past. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak, dan heeft u een drukvat materiaal nodig. Verder moet u op de isolatiewaarde letten. Rc 4 of meer is prima, dit is vaak een dikte van 13 centimeter. Soms staat de Rd-waarde vermeld, kies dan voor een Rd-waarde van 3,6 of hoger. Daarnaast is het heel belangrijk om er bij het plaatsen van dakisolatie voor te zorgen dat het vocht makkelijk naar buiten kan. Als het vocht niet goed naar buiten kan loopt u risico op schimmel en andere schade.

veelgestelde vragen
Bel: 038-7820544

24/7 bereikbaar